Website hosting

Hosting voor je website

Onder hosting wordt vooral verstaan de dienst die je afneemt om een website toegankelijk te maken voor bezoekers via internet. Daarnaast wordt veelal ook de email voor een domein via zo'n hosting pakket gedaan. Dus het ontvangen van email en het bewaren totdat je het met een computer ophaalt, plus de mogelijkheid om email te verzenden.

Er zijn vele soorten hosting te vinden in allerlei prijsklassen. Veel ZZP-ers en kleine zelfstandigen kiezen daarbij voor de zogenaamde budget hosters. Bij dat soort hosting bedrijven kan je je website laten hosten voor prijzen vanaf wel 99 cent per maand.
Dat klinkt verleidelijk natuurlijk, die website heeft tenslotte al zoveel gekost....

If you pay peanuts, you get monkeys

Je moet je alleen wel realiseren dat ook die hosting bedrijven geen filantropische instellingen zijn, maar gewoon keiharde centjes moeten verdienen, net als jij en ik.

Om dus nog geld te kunnen verdienen aan dergelijke maand tarieven zullen ze heel erg veel websites op één server moeten zetten waardoor ze de kosten van de apparatuur, de stroom en de verbinding betalen en er zelf nog wat aan overhouden. In de praktijk houdt dat in dat er makkelijk wel 1000 websites op 1 webserver staan geinstalleerd.

Op zich zou dat nog niet eens een probleem hoeven te zijn als het niet ook zo was dat deze tarieven natuurlijk ook heel veel kleine "ontwikkelaars" aantrekken, waarvan het hosting bedrijf ook geen idee heeft wat ze gaan doen.
De kans dat er op de server waar jouw belangrijke bedrijfs website staat dus ook één of meer zogenaamde script-kiddies aan het experimenteren zijn, is dus vrij groot.
Eén zo'n figuur op een server kan er voor zorgen dat jouw website ineens niet meer reageert of heel traag wordt.

Allwww heeft dus gekozen om servers in eigen beheer te houden.

De servers van Allwww worden alleen gebruikt voor de "Website Lease" klanten van Allwww. Het is dus niet mogelijk om serverruimte voor je eigen website te kopen of te huren.
Hierdoor houdt Allwww de controle over alles wat er op de server gebeurd, en zullen er dus geen experimenten worden gedaan of "zware" website scripts worden gebruikt.
Het maximale aantal websites wat er op één server wordt geplaatst is gelimiteerd tot zo'n 50 stuks. Hierdoor is het onmogelijk dat uw website traag wordt door de belasting van anderen. Als er meer of zware websites moeten worden gehost plaatsen we er gewoon een server bij.

Het mooie van dit hele verhaal is dat het ook nog eens helemaal niets kost! De kosten voor hosting zijn inbegrepen in het tarief van Website Lease. Je hoeft dus zelfs geen 99cent per maand meer uit te geven om toch een zeer goede kwaliteit hosting voor je website te hebben.