Blog: Website met CMS

Een website moet een CMS hebben!

Je hoort het van iedereen en je leest het overal, jouw website moet een goed CMS hebben.
Uiteraard ben ik het daarmee volledig eens.

 

Wordpress?

Veel webdesigners adviseren dan standaard het WordPress CMS.
Doordat WordPress veel gebruikt wordt heeft het talloze (vaak net niet helemaal gratis) plugins beschikbaar. De kwaliteit hiervan wisselt alleen nogal behoorlijk en met de veiligheid van vele plugins is vaak wat mis.

Ook de templates voor WordPress (die de layout van de website bepaalt) zijn er in heel veel soorten en maten, alleen zijn die meestal zeer complex en maken een website daardoor traag. Door het gebruik speciale WordPress hosting bedrijven kan je zo'n website dan wel weer versnellen. Bij "normale" hostingbedrijven moet u meestal accepteren dat de website misschien wat traag reageert.
Aanpassingen aan dit soort templates zijn erg complex en kosten een webdesigner daardoor veel inspanning, wat uiteraard in de prijs van uw website verwerkt zit.

Voor het beheren van een WordPress website zijn talloze cursussen beschikbaar. Dat lijkt wel prettig alleen snap ik zelf niet zo goed waarom er voor het werken met een CMS een cursus noodzakelijk zou moeten zijn.

 

WebsiteBaker CMS

Ik maak alleen gebruik van het lichtgewicht open-source CMS "WebsiteBaker" waarbij de templates niet gekocht worden maar door mijzelf gemaakt zijn. Voor 90% van de MKB websites voldoet dit systeem prima. Voor de rest is altijd een mogelijkheid om extra functionaliteit te programmeren.
Dus geen (dure) templates en plugins, geen extra licenties en wel een snelle website.

Dit alles zijn natuurlijk al prima argumenten maar het belangrijkste argument is dat het CMS wat ik voor uw website gebruik verreweg het simpelste systeem is om de informatie te beheren. U heeft geen cursussen nodig, geen instructie middagen om te leren hoe u bijvoorbeeld de openingstijden op de contact pagina even snel aanpast. Zodra u bent ingelogd is het heel snel duidelijk.
Komt u er toch niet uit, of wilt u graag weten wat de beste manier is om iets aan te passen kunt u mij natuurlijk altijd ook gewoon bellen of emailen.

Hiernaast ziet u een aantal schermafbeeldingen van het beheer systeem.

U kunt contact met mij opnemen als u liever op een demonstratie systeem zelf wat wil proberen.

Schermafbeeldingen van het WebsiteBaker CMS

klik op een afbeelding voor een vergroting


het inlog scherm


het controlpanel na de inlog


overzicht van alle pagina's


de tekst editor


media beheer